trauma therapie

praktijk Thea Peeters
Nuenen

Traumatherapie: van overleven naar leven Helen van trauma in 3 stappen: 1. het ontvouwen van het verhaal 2. bewustwording overlevingsmechanismen 3. afgesloten delen van het lichaam bevrijden

Traumatherapie: "van overleven naar leven"

1. het ontvouwen van het verhaal
2. bewustwording overlevingsmechanismen
3. afgesloten delen van het lichaam bevrijden

In de therapie plaatsen we de traumatische ervaring in de context wat betreft (leef)tijd, systemische dynamiek en verantwoordelijkheid. Hierdoor kunnen schaamte en schuldgevoelens verminderen. Dit geeft hernieuwde toegang tot de basisgevoelens (bang, blij, bedroefd en boos) en daarmee emotionele groei.

Het gebruik van poppetjes bij het in beeld brengen van het verhaal, creëert “tussenruimte”. Deze ruimte geeft voldoende afstand om, jouw beleven van jezelf in de traumatische situatie, met milde ogen te bekijken en je kracht eruit te destilleren.

Het (h)erkennen van je eigen overlevingspatronen geeft ruimte om opnieuw te kunnen kiezen voor verbinding met jezelf en je omgeving.

Lichaamstherapie helpt om de verbinding te herstellen met de geblokkeerde delen van je lichaam. Allereerst wordt gewerkt aan het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn, aan stevigheid, waardoor er ruimte en draagkracht komt voor datgene wat zo pijnlijk / verdrietig is. Lichaamstherapie nodigt de bevroren spanning stukje bij beetje uit, los te laten. De beweging die er “toen” niet kon zijn, kan alsnog worden afgemaakt. Daarmee wordt de blokkade langzaam opgeheven.

 

Over praktijk Thea Peeters


praktijk Thea Peeters

Thea Peeters

Opwettenseweg 112
5674AD Nuenen

trauma therapie