trauma therapie | Nuenen

Traumatherapie: "van overleven naar leven"

1. het ontvouwen van het verhaal
2. bewustwording overlevingsmechanismen
3. afgesloten delen van het lichaam bevrijden

In de therapie plaatsen we de traumatische ervaring in de context wat betreft (leef)tijd, systemische dynamiek en verantwoordelijkheid. Hierdoor kunnen schaamte en schuldgevoelens verminderen. Dit geeft hernieuwde toegang tot de basisgevoelens (bang, blij, bedroefd en boos) en daarmee emotionele groei.

Het gebruik van poppetjes bij het in beeld brengen van het verhaal, creëert “tussenruimte”. Deze ruimte geeft voldoende afstand om, jouw beleven van jezelf in de traumatische situatie, met milde ogen te bekijken en je kracht eruit te destilleren.

Het (h)erkennen van je eigen overlevingspatronen geeft ruimte om opnieuw te kunnen kiezen voor verbinding met jezelf en je omgeving.

Lichaamstherapie helpt om de verbinding te herstellen met de geblokkeerde delen van je lichaam. Allereerst wordt gewerkt aan het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn, aan stevigheid, waardoor er ruimte en draagkracht komt voor datgene wat zo pijnlijk / verdrietig is. Lichaamstherapie nodigt de bevroren spanning stukje bij beetje uit, los te laten. De beweging die er “toen” niet kon zijn, kan alsnog worden afgemaakt. Daarmee wordt de blokkade langzaam opgeheven.

 

Over Thea Peeters | Nuenen


Professionals in de categorie Traumatherapie

Ademtherapie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Creativiteit Dans & Beweging Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Gestalttherapie Healing en reading Kindertherapie Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Medium Natuur, Tuin en Landschap NLP Opleiding en Training Relatietherapie Retraites Rituelen en Ceremonies Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Eindhoven
Bewust Eindhoven

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!