EMDR en Inner child therapie voor de verwerking van traumatische ervaringen | Eindhoven

Een trauma is een psychisch letsel. Er is iets innerlijk beschadigd. Dit kan gebeurd zijn door een of meerdere nare ervaringen, recent of in het verre verleden. Maar ook een opeenstapeling van kleinere gebeurtenissen, die ons lichaam onbewust of bewust als bedreigend heeft ervaren, kan leiden tot een trauma.

Kenmerkend voor een trauma is, dat het vastzit in je lichaam en je er last van hebt in de vorm van a.s. angsten, zelfverwijten en schuldgevoelens, een verhoogde alertheid, maar ook slaapproblemen en psychosomatische klachten.

Voorbeelden van oorzaken van trauma’s zijn: ontwikkelingstrauma’s zoals verlating, verwaarlozing, mishandeling en misbruik, pestervaringen, een auto-ongeluk, complicaties bij zwangerschap en bevalling, getuige zijn van een ingrijpende gebeurtenis, narcistische mishandeling …

Voor de genezing van trauma’s helpt praten alleen niet voldoende. Hiervoor is diepgaand werk nodig.

Ik heb me gespecialiseerd in EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing),een behandeling om nare ervaringen te verwerken en in Inner Child Therapie, een therapievorm voor volwassenen voor behandeling van traumatische ervaringen uit de kindertijd van baby tot puber/ adolescent.

Inner Child Therapie dringt door tot de kern en richt zich op existentiële vraagstukken:

·       burn-out,

·       conflicten met een partner of kind,

·       verlies van een geliefde,

·       niet meer weten hoe verder na een scheiding,

·       spanningen en conflicten in werksituaties,

·       gevoelens van eenzaamheid,

·       neerslachtigheid

·       steeds maar weer vallen op de verkeerde vrouw of man. 

In mijn praktijk maak ik gebruik van een breed scala aan methoden die bijdragen een trauma te verwerken, zoals NLP, TA, regressie, imaginatie, focussen, mindfulness, EFT.

 

 

 

Over Bärbel Soetens-Gerbrandt | Eindhoven


Professionals in de categorie Traumatherapie

Ademtherapie Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Creativiteit Energetisch werk Familie- en systeemopstellingen Gestalttherapie Healing en reading Hypnotherapie Kindertherapie Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Medium Natuur, Tuin en Landschap NLP Opleiding en Training Relatietherapie Retraites Rituelen en Ceremonies Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Eindhoven
Bewust Eindhoven

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!