Begin(t) met een Zelf Assessment | Veldhoven

 

De Spiegel van Goud:  Zelf Assessment

 

Het persoonlijk ontwikkelingsmodel Apex (Assessing Professionals for EXcellence) is een expert en rapportage systeem dat tot doel heeft het (zelf)beeld van een manager/professional in kaart te brengen. Dat zelfbeeld is een afgeleide van het denken van de persoon. Het biedt toepassingen in persoonlijke ontwikkelings en coachings trajecten, management development, werving en selectie, loopbaanbegeleiding en teambuilding.

De concrete werkwijze die ik toepas in een 4-tal stappen:

Intakegesprek (90 minuten) De uitleg van de aanpak in een persoonlijk gesprek. Hierin staan werkervaringen , ambities en persoonlijke kwaliteiten onder meer centraal. Dan volgt de feitelijke ‘Apex’ afname met de laptop. Je krijgt vragen waarop je kan aangeven of een stelling wel of niet of soms van toepassing is op jou.

Debriefingsgesprek (2 uur) Het bespreken van het unieke persoonlijkheidsprofiel en het resultaat. Daarnaast een uitleg van de individuele aandachts- en verbeterpunten en de aanzet van de vertaling naar de professionele praktijk. Je krijgt een persoonlijk werkboek met opdrachten die zullen resulteren in een Persoonlijk Ontwikkelings Plan.

Daarna volgt het maken van een kernrapportage door mij met daarin de kernbevindingen en een functie- en een ontwikkelingsadvies. (Deze rapportage gaat, indien van toepassing en afgesproken, na toestemming van jou, naar de opdrachtgever)

Coachingsgesprek (90 minuten) Hierin wordt gereflecteerd wat de (zelf)inzichten je gebracht hebben. Daarnaast wordt de vertaalslag gemaakt naar je (werk)praktijk. Het gaat leiden tot de gewenste actie en richting. Een POP en/of actieplan gaat je hierbij ondersteunen.


Voor meer informatie over ‘apex’ op de Learning Consult site.

Over Peter van de Ven | Veldhoven

Opleidingen: na v.w.o. en psychologie aan de Universiteit van Tilburg volgde de leergang 'Management of Learning and Development' aan de TIAS business school. Mijn belangrijkste opleiding volg ik nog dagelijks op de autodidactische universiteit van het leven.

Werkervaring: parttime heb ik gewerkt als eerstelijns psycholoog. Vervolgens drie jaar ervaring opgedaan in commerciële functies bij farmaceutische bedrijven. Toen zeven jaar als trainer/adviseur bij een trainingsbureau gewerkt. Naast commerciële/management trainingen en productontwikkeling, schreef ik artikelen voor een managers magazine. Passie voor de ontwikkeling van mens en organisatie brachten me in 1997 bij Learning Consult. Hiervan ben ik mede oprichter en eigenaar.

Na mijn recente wereldreis (2015) heb ik besloten vaker retraites te geven. Ik geloof dat elk mens ten diepste streeft naar een leven dat in balans is. Een leven waarin je ervaart dat je geliefd bent en handelt vanuit vertrouwen in plaats van angst. Waarin je je vrij voelt om de keuzes te maken die je wilt maken.

Middels zelfonderzoek begeleid ik je naar wie je wilt zijn en wat je wilt betekenen voor anderen. Opdat je zicht krijgt op welke rol je voor jezelf ziet in het leven. Ik wil, in een veilige omgeving, uitnodigend zijn en je aanspreken.

Mensen met een thema, vraag of tijdelijke onbalans wil ik een nieuwe weg laten ervaren. Zelfbewust zijn, innerlijke rust voelen, stress het hoofd bieden, zelfvertrouwen voelen en overtuigend je doelen bereiken.

Ademtherapie Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Astrologie Ayurveda Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Gestalttherapie Haptonomie Healing en reading Hypnotherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap NLP Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Psychologische hulp Relatietherapie Retraites Rituelen en Ceremonies Shiatsu Therapie Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Eindhoven