supervisie voor hulpverlening teams / lezing / training | Nuenen

 Supervisie voor teams:

Hulpverleners zijn zelf het instrument tot hulpverlening. Om die reden is het van groot belang om vanuit contact met jezelf, te kunnen blijven handelen. Overlevingsmechanismen belemmeren dat contact. Nodig voor herstel van contact met jezelf, is het zicht krijgen op onderliggende, drijvende krachten van eigen handelen. Daarvoor gaan we op zoek naar hoe eenieder zich heeft ontwikkeld in relatie met zijn / haar persoonlijke geschiedenis en naar de betekenis van hun gedrag. Wat is daarvan de kracht maar ook, waarin schuilt de kwetsbaarheid.

Lezing:

 “innerlijke werkelijkheid, contextueel begrepen”

Ouders zetten alles op alles om hun kinderen een kansrijker leven te geven, dan ze zelf hebben gehad. Ze willen hun kinderen behoeden voor de pijn en het gemis, zoals ze zelf ervaren hebben.

Alle kinderen, jong of oud, gezond of ziek, beperkt of bevoorrecht, willen hun ouders gelukkig maken.

Maar hoe moeten we dan de teleurstelling van ouders in hun kinderen begrijpen of de soms explosieve boosheid van kinderen op hun ouders?

De interactieve lezing, “innerlijke werkelijkheid, contextueel begrepen” zal een inkijk geven in de contextuele benadering waarin betekenis wordt gegeven aan bijvoorbeeld: (onderdrukte) boosheid, angsten, extreme controlebehoefte, “pleasen”, overnemen van verantwoordelijkheid, passiviteit, eisend / claimend gedrag en uitputtingsklachten.

Deze lezing wordt op aanvraag op locatie gegeven en duurt ca. 2 ½ uur.

Training contextueel werken in teamverband:

De training is een aanzet om als team een contextuele attitude / hulpverleningsmethodiek vorm te geven. Teamleden worden uitgenodigd met nieuwe ogen naar de cliënt en zichzelf als hulpverlener te kijken.

De inhoud van de training biedt volop de mogelijkheid tot inpassing van specifieke vragen vanuit het team en inbreng van eigen casuïstiek.

 

Over Thea Peeters | Nuenen

Ademtherapie Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Astrologie Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Communicatie en presentatie Cranio-sacraal therapie Dieren Familie- en systeemopstellingen Gestalttherapie Hypnotherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap NLP Opleiding en Training Relatietherapie Retraites Rituelen en Ceremonies Shiatsu Therapie Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Eindhoven