Geweldloze Communicatie | Opoeteren

Kasteel De Schans is in 1994 opgericht door een groep trainers en alternatieve therapeuten. Zij vestigden een woon/werkgemeenschap in het historische Kasteel De Schans in het Belgisch Limburgse Opoeteren. Arend van Rietschoten is één van de oprichters. Het Emotioneel Lichaamswerk en zijn opleiding Psychologie waren de basis van zijn werk. Door de jaren heen kwam daar o.a. familie opstellingen en de Geweldloze Communicatie bij. In zijn activiteiten zet hij de methode in die op dat moment nodig is. Eén van zijn activiteiten is het geven van trainingen Geweldloze Communicatie in Eindhoven.

GEWELDLOZE COMMUNICATIE:   Alles wat zich tussen mensen afspeelt gaat via communicatie. Hoe wij communiceren bepaalt in grote mate de kwaliteit van de relaties, die wij met anderen hebben. Communicatie speelt ook een belangrijke rol bij het behalen van onze doelen, zowel privé als op het werk. Om onze boodschap over te kunnen brengen is het van belang dat de ander bereid is om naar ons te luisteren. Anderen vertellen wat ze fout doen of wat er met hen mis is, blijkt dat niet te stimuleren.

Als reactie op deze vorm van communicatie sluiten mensen zich. Ze lopen weg, blijven beleefd luisteren, maar laten niets binnen, gaan in de tegen aanval of je krijgt later de rekening gepresenteerd.

Marshall Rosenberg heeft een vorm van communicatie ontwikkeld, die hij Geweldloze Communicatie genoemd heeft. Hij heeft het die naam gegeven, omdat hij denkt dat oordelen - zoals hierboven - geweld creëert tussen mensen. In plaats van te blijven steken bij de oordelen die wij hebben, gebruiken wij ze om de gevoelens en behoeften die eronder liggen te ontdekken. Op deze manier leveren wij een bijdrage aan het welzijn van onszelf en dat van anderen.

MANNEN trainingen:   Hoe kan ik mij opstellen, waar moet ik gaan staan, zodat ik maximaal contact heb met mijzelf? Hoe kan ik mij kracht voelen, mijn creativiteit laten stromen en stoppen met onnodige strijd?    

De relatie met vader kent vaak de dynamiek van strijd of onderwerping. Staan wij nog steeds tegenover of onder vader? Kunnen wij inmiddels een plek naast vader innemen? Kunnen wij ons laten dragen door vader en kracht putten uit de generaties van mannen die achter ons staan?De eigenlijke manneninitiatie gaat over onze plek tussen de mannen. Het gaat over ons deelnemerschap en over ons persoonlijk leiderschap.

JE SEKSUALITEIT ALS BASIS:   Rond de leeftijd van vijf jaar begint de eerste seksuele ontwikkeling van een kind. Konden je ouders je hierin bevestigen? Kon je warmte,veiligheid en goedkeuring voelen? In de pubertijd ontstaat de behoefte aan zelfstandigheid en exploratie. Kon je toen het vertrouwen en de steun van je ouders voelen?

Jammer genoeg worstelden onze ouders vaak zelf met hun seksualiteit en intimiteit. In deze training herhalen wij de ontwikkelingsfasen en geven er een optimale belevingskwaliteit aan, zodat de basis van je seksualiteit sterk en gezond wordt. De training bestaat uit vier blokken van vier dagen.

Veel gebruikte technieken zijn Emotioneel Lichaamswerk, Systemsch werk (familie opstellingen), trauma heling, groepsdynamica

Over Arend van Rietschoten | Opoeteren

van Rietschoten Trainingen
Arend van Rietschoten

Ademtherapie Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Astrologie Ayurveda Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Dieren Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Gestalttherapie Healing en reading Hypnotherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap NLP Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Psychologische hulp Relatietherapie Retraites Rituelen en Ceremonies Shiatsu Therapie Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Eindhoven