Shin Tai Shiatsu Therapie |

Wat is shiatsu therapie?

Shiatsu therapie is een massage therapie die tot de oosterse geneeskunst behoort.
Door middel van het uitoefenen van druk op de huid met de duimen, vingers en de handpalmen, kunnen de energiebanen, die door het lichaam lopen (meridianen genoemd), worden gestimuleerd om de energetische balans in het lichaam te herstellen.

Binnen deze vorm van geneeskunst zoeken we niet naar een specifieke ziekte, maar proberen in plaats daarvan de disbalans in het functioneren van het lichaam en de psyche te vinden.

Voor wie is shiatsu therapie geschikt?

Iedereen (baby’s, jonge kinderen, pubers, volwassenen, ouderen) kan baat hebben bij een Shiatsu behandeling. Shiatsu therapie beschouw ik als een vorm van gezondheidszorg die gebruikt kan worden om veel verschillende klachten en ziekten te behandelen. Shiatsu therapie is als preventieve vorm van gezondheidszorg bijzonder waardevol, om ziekten te helpen voorkomen.

Hoe werkt shiatsu therapie?

Binnen de Shiatsu therapie gaat men er vanuit dat de mens een eenheid is. Lichaam en psyche werken samen en communiceren door middel van energie. Deze levensenergie circuleert door het lichaam via de meridianen en op die meridianen liggen energiepunten, ook wel tsubo’s genoemd.

Door druktechnieken, die in de Shiatsu therapie gebruikt worden, kan de energie gestimuleerd worden waar deze te weinig aanwezig is, de energie getemperd worden waar deze te sterk aanwezig is en de energie verspreid worden waar deze geblokkeerd is.
Op deze manier wordt het natuurlijke vermogen van het lichaam om de balans te herstellen
gestimuleerd.


JE MAG ALLE KLACHTEN HEBBEN DIE JE KUNT BEDENKEN,
er is altijd een weg naar herstel, van datgene wat scheef is gaan zitten in je lichaam tijdens je leven, om zodoende het optimale uit je gezonde lijf te halen.

ik ben geen toverkol, en kan dus ook niet repareren wat stuk is.
maar we kunnen wel zien wat er uit je leven te halen is en hoe we de vastgelopen lichaamsfunkties weer stromend kunnen krijgen.

HOE HEB IK GELEERD WAT IK GELEERD HEB EN WAAR HEB IK MIJN WIJSHEID
VANDAAN MOGEN HALEN?
OM HET DAARNA ALS IETS VANZELFSPREKENDS VAN MIJ TE ERVAREN.
om daarmee mensen te kunnen helpen hun lichaamsenergie en welbevinden te optimaliseren.

vanaf 1999 ben ik werkzaam als Shiatsu therapeute in Nuenen.
na mijn studie voor shiatsutherapeute aan de academie voor chinese geneeskunst Qing Bai,
heb ik in 2005 de 5 jarige studie, 4 dimensioneel bodywork afgerond
om daarna de shin tai shiatsu opleidingen te volgen in Europa , gevolgd door de leraren training in gevorderde shiatsu technieken. dit werd gedoceerd door Saul Goodman (grondlegger van de shin tai shiatsu)
na de zomer van 2014 begin ik aan de shen master trainingen die door Jorg Schropf gegeven worden.

ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging de NVST en de SRBAG
en sta vermeld in het beroepenregister van de complementaire geneeskunde.

mijn lijfspreuk is: life is nice, be a part of it!

MAAK JE LEVEN WEER ENERGIEK EN ZIE DE ZON IN JOUW SPECIALE LEVEN SCHIJNEN.

Over Pauline Tromp |

Pauline Tromp

Ademtherapie Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Astrologie Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Communicatie en presentatie Cranio-sacraal therapie Dieren Familie- en systeemopstellingen Gestalttherapie Hypnotherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap NLP Opleiding en Training Relatietherapie Retraites Rituelen en Ceremonies Shiatsu Therapie Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Eindhoven