Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Metta Meditatie
VR 04 september | 20.00-21.00 uur | Veldhoven

12,50


Metta meditatie is een boeddhistische meditatie op compassie, mededogen en onvoorwaardelijke liefde.

We denken vaak onvoorwaardelijk van iemand te houden, maar veel vaker is liefde voorwaardelijk. Ik hou van jou omdat jij mij dit en dat geeft. Metta is onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, voor de ander, voor ieder levend wezen en alles. Ook voor iemand die je niet mag, die je niet kent of zelfs iemand die je haat.

Metta meditatie is een vorm van concentratiemeditatie waarbij je liefde geeft aan alle levende wezens en het universum. Hierbij ga je het verschil tussen voorwaardelijke en onvoorwaardelijke liefde in jezelf herkennen.

De meditatie

Dit is een geleide meditatie van 45 minuten waarbij ik je door de verschillende stadia begeleidt.

In eerste instantie gaan we contact maken met onszelf. Met de ademhaling en ons lichaam. Daarna richt je Metta op jezelf. Na een minuut of 10 geef je onvoorwaardelijke liefde aan iemand waarvan je veel houdt of die je nabij is. Na nog eens 10 minuten richt je Metta op kennissen, mensen die je niet zo goed kent. Hierna richt je je liefdevolle aandacht op mensen die je helemaal niet kent, mensen van over de hele wereld en daarna geef je Metta aan mensen die je niet mag, vervelend vindt. Als laatste richt je Metta op iemand waar je een hekel aan hebt, misschien wel haat voor voelt. We sluiten af door ons weer te concentreren op de ademhaling en ons lichaam en voelen na wat deze meditatie ons heeft gebracht.

Informatie + Aanmelden » Bewust in Balans met Baukje | Baukje Willems

bewustinbalansmetbaukje.nl

Bewust in Balans met Baukje
Provincialeweg 74A
5503 HJ Veldhoven

Baukje Willems
0638897756/0638897756
info AT bewustinbalansmetbaukje DOT nl

Bewust Eindhoven

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!