Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Boeddhistische meditatietraining
ZA 26 september | 9.00-12.00 uur | Veldhoven

30,00


Tijdens deze meditatietraining leer je wat meditatie is en hoe je kunt mediteren op de boeddhistische manier. Je leert over het ontstaan van emoties en hoe je ongewenste patronen kunt doorbreken.

Mediteren geeft inzicht in je gewoontepatronen en emoties. Inzicht brengt je tot rust en in balans.

Anapanasati

Tijdens de boeddhistische meditatietraining leer je de concentratiemeditatie Anapanasati. Dit is één van India’s oudste meditatietechnieken.

Je gaat hierbij geconcentreerd en neutraal de ademhaling observeren zonder deze te sturen of te tellen en laat de ademhaling gaan zoals deze gaat zonder er een mening of gedachte over te hebben. Daardoor zal je (op den duur) minder snel afgeleid worden en ontdekken dat gewaarwordingen vanuit emoties ontstaan en dat deze altijd aversie en begeerte in zich hebben waardoor onbalans ontstaat.

Het geleerde kun je direct in de praktijk brengen en geeft je handvatten om je dagelijkse problemen beter aan te kunnen.

We starten met een lezing waarna we 45 minuten mediteren. Daarna volgt een tweede lezing en is er ruimte voor vragen en antwoorden. Dan volgt een tweede meditatieblok van 45 minuten en we sluiten de training af met een laatste vragenronde.

In navolging op de training kun je aansluiten bij Sangha Veldhoven voor verder beoefening.

Informatie + Aanmelden » Bewust in Balans met Baukje | Baukje Willems

bewustinbalansmetbaukje.nl

Bewust in Balans met Baukje
Provincialeweg 74A
5503 HJ Veldhoven

Baukje Willems
0638897756
info AT bewustinbalansmetbaukje DOT nl

Bewust Eindhoven

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!