NLP voor persoonlijke ontwikkeling en betere communicatie | Eindhoven

NLP of Neuro-Linguïstisch Programmeren gaat over de communicatie met jezelf (de interne communicatie) en de communicatie met de ander. NLP is een verzameling van modellen en methodieken voor innerlijke verandering en effectieve communicatie.

NLP is daarbij vooral gericht op de oplossing van het probleem en niet zo zeer op de oorzaak daarvan. Doel is je bewust te worden van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je dan die veranderingen in je communicatie en gedrag kunt aanbrengen die jij graag wilt.

Bij NLP is het proces belangrijker dan de inhoud:

HOE doe jij de dingen doet die je doet?

HOE reageer jij (communicatie en gedrag) op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen?

NLP is een krachtig instrument bij therapie en coaching dat zorgt voor persoonlijke ontwikkeling en blijvende veranderingen.

 

Effectieve NLP-interventies die ik toepas zijn o.a.:

·       Ankeren

·       Werken met delen

·       Kerntransformatieproces

·       Sociaal panorama

·       Werken met de levenslijn/ tijdlijn

 

NLP kan worden ingezet bij duidelijke, welomlijnde klachten zoals bijvoorbeeld:

·       trauma’s, 

·       angsten en fobieën,

·       onzekerheden

·       conflicten en allerlei communicatieproblemen,

·       faalangst en examenvrees

 

NLP past goed in een integratief behandelplan en geeft ook veel ondersteuning als zelfhulpmethode.

Elke cliënt is uniek en daarmee ook elke oplossing. Ik vind het elke keer weer een privilege om een cliënt te mogen begeleiden bij de ontdekkingsreis naar zichzelf.

Voor meer informatie:

 

Over Bärbel Soetens-Gerbrandt | Eindhoven

Acupunctuur Ademtherapie Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Astrologie Ayurveda Body Stress Release Bouwen en Wonen Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Communicatie en presentatie Counselling Cranio-sacraal therapie Dans & Beweging Energetisch werk Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Gestalttherapie Haptonomie Healing en reading Hypnotherapie Land- en Tuinbouw Lichaamsgerichte psychotherapie Lichaamswerk Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap NLP Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Psychologische hulp Psychosociale therapie Relatietherapie Retraites Rituelen en Cermonies Seksualiteit en Intimiteit Shiatsu Therapie Stressmanagement Therapie (diverse) Traumatherapie & EMDR Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding Zwangerschapsbegeleiding